Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, γι’ αυτό και οι πρώτες ώρες της ημέρας είναι καθοριστικές για την συνέχειά της. Έχουν γίνει πολλές και σημαντικές έρευνες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που θεωρούνται επιτυχημένοι ή ικανοποιημένοι με την ζωή τους, έχουν κάποιες σταθερές συνήθειες που επαναλαμβάνουν κάθε πρωί. Μια υγιή ρουτίνα που τους εξασφαλίζει ενέργεια και καλή διάθεση για όλο το υπόλοιπο της μέρας, κάποια μικρά μυστικά ευεξίας, που έχουν την δύναμη να τους κρατούν δυνατούς και γεμάτους αυτοπεποίθηση. Για να δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς για να ξεκινάμε καλά την ημέρα μας:

 • Κατά γενική ομολογία, οι άνθρωποι που έχουν πετύχει στην ζωή τους και νιώθουν πως την ζουν σε όλη την έντασή της, συνηθίζουν να ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε πριν τις 06:30π.μ. Μάλιστα, έχουν φροντίσει να έχουν ήδη έτοιμο το πρόγραμμα της μέρας τους από το προηγούμενο βράδυ, για να μπορούν να απολαύσουν πιο ήρεμα και ελεύθερα το πρωινό τους.
 • Μια ακόμη από τις πρωινές καλές συνήθειες είναι το νερό, ακριβώς μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας. Ένα ποτήρι δροσερό νερό ενυδατώνει και τονώνει τον οργανισμό. Αν στο νερό προσθέσουμε μερικές σταγόνες λεμονιού, θα επιτύχουμε να ενεργοποιήσουμε και τον μεταβολισμό μας.
 • Η πρωινή γυμναστική έχει ανεκτίμητη αξία. Με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες που μειώνουν το αίσθημα του πόνου και προκαλούν ευεξία. Επίσης, με λίγες ασκήσεις μπορούμε να μειώσουμε το stress και να ξεκινήσουμε ακόμα πιο ευχάριστα και παραγωγικά τη μέρα μας.
 • Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε όμορφα στην αρχή της μέρας μας είναι να γράψουμε σε ένα χαρτί όλα εκείνα για τα οποία αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που συμβαίνουν ή έχουμε στην ζωή μας. Εκπαιδεύοντας το μυαλό μας να εντοπίζει τα θετικά και όχι τα αρνητικά που μας συμβαίνουν, γινόμαστε ολοένα και πιο χαρούμενοι.
 • Το πλούσιο πρωινό και ο καλός καφές είναι, πάντα, καλοί σύμμαχοι του πρωινού μας. Λαμβάνοντας τις βιταμίνες και τα στοιχεία που έχει ανάγκη οργανισμός μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα την κούραση που θα ακολουθήσει.
 • Η επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάμε και με την οικογένειά μας είναι, επίσης, μια καλή συνήθεια που οι έρευνες έχουν καταγράψει ως πολύτιμη. Η επικοινωνία με τον σύντροφό μας, η ανταλλαγή απόψεων και το μοίρασμα στιγμών τις πρωινές ώρες που η ενέργεια και η διάθεσή μας βρίσκονται στο πιο υψηλό τους σημείο είναι απαραίτητες για να είμαστε ισορροπημένοι και πλήρεις στις σχέσεις μας.
 • Το χαλαρό διάβασμα της εφημερίδες ή κάποιες διαδικτυακές συναντήσεις με φίλους και συνεργάτες, μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση και να μας ενεργοποιήσουν πιο γρήγορα.
 • Μερικά λεπτά συστηματικής περιποίησης του εαυτού μας στο μπάνιο και ένα γρήγορο, τονωτικό ντους είναι απαραίτητα για να νιώσουμε αναζωογονημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ημέρας.
 • Πολύ καλή κίνηση είναι και η προετοιμασία του δεκατιανού ή του μεσημεριανού γεύματος που θα πάρουμε μαζί μας στο γραφείο ή όποια άλλη δουλειά κάνουμε. Η ενασχόλησή μας με το φαγητό μας είναι μια μεγάλη απόδειξη αγάπης στον εαυτό μας και την χρειαζόμαστε καθημερινά για να πατάμε πιο γερά στα πόδια μας.
 • Ο προγραμματισμός μιας εξόδου ή ενός δείπνου ή ακόμη μιας ήσυχης βραδιάς στο σπίτι με ταινία είναι ένα καλό κίνητρο για να ξεκινήσουμε γρήγορα για δουλειά και να φροντίσουμε να τελειώσουμε γρήγορα για να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.
 • Λίγο πριν βγούμε από το σπίτι, ας φροντίσουμε να έχουμε μια περιποιημένη εμφάνιση και ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη μας. Ακόμα και όταν είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε, αξίζει να το προσπαθήσουμε τόσο για εμάς, όσο και για εκείνους που μας αγαπούν και μας θέλουν χαρούμενους. Η ζωή είναι οι απλές, καθημερινές μας στιγμές. Ας τις ζούμε φορώντας τα «καλά» μας.