Είναι φαινόμενο της εποχής και επηρεάζει τόσο την εμφάνιση όσο και την ψυχολογία μας. Μιλάμε για την εποχική τριχόπτωση, ένα συχνό φαινόμενο, που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες.

Η εποχική τριχόπτωση δεν είναι ανησυχητική και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Αρκεί, να την διαγνώσετε, να μην πανικοβληθείτε και να ξεχωρίσετε τους μύθους από την αλήθεια της.

Αρχικά, οφείλουμε να πούμε ότι οι κύριοι λόγοι εμφάνισής της είναι το άγχος, η διατροφή και η κακή περιποίηση των μαλλιών. Και συνεχίζουμε:

  1. Μπορεί, όντως, το στρες να επιταχύνει τον θάνατο της τρίχας. Όταν, όμως, το καταπολεμήσετε, οι τρίχες θα ξαναρχίσουν να βγαίνουν κανονικά και η τριχόπτωση θα αποχωρήσει από το σκηνικό.
  2. Μια κακή δίαιτα μπορεί σαφέστατα να προκαλέσει τριχόπτωση ειδικά όταν ο οργανισμός στερείται από βασικά, θρεπτικά συστατικά. Ενισχύοντας την διατροφή σας με βιταμίνες Α και Ε που έχουν αντιοξειδωτική δράση, μέταλλα, σίδηρο, χαλκό, θείο και ψευδάργυρο είναι σίγουρο ότι θα ανατρέψετε την κατάσταση και η τριχόπτωση θα γίνει για εσάς παρελθόν.
  3. Κάποιες ορμονικές αλλαγές και δερματικές παθήσεις είναι αλήθεια ότι προκαλούν τριχόπτωση. Και σε αυτήν την περίπτωση η τριχόπτωση είναι παροδική. Μόλις αντιμετωπίσετε τις ορμονικές αλλαγές, το πρόβλημα θα υποχωρήσει.
  4. Στον κύκλο της ζωής της τρίχας παίζουν μεγάλο ρόλο τα επίπεδα της προλακτίνης και της μελατονίνης. Το καλοκαίρι που η ηλιοφάνεια είναι έντονη, η τρίχα ζει περισσότερο και το αντίθετο συμβαίνει με τις πρώτες συννεφιές. Από την άλλη πλευρά, η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει και την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Μετά το καλοκαίρι και την πολύμηνη έκθεση στον ήλιο, χωρίς προστασία, είναι επόμενο να χάσετε πολλές από τις τρίχες σας.
  5. Αν η τριχόπτωση εμφανιστεί ξαφνικά και χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία από τις παραπάνω, θα πρέπει να ελέγξετε τον θυρεοειδή σας. Η καλή λειτουργία του παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο ζωής της τρίχας αλλά και στην ποιότητά της.

Γενικά, αν το φαινόμενο της τριχόπτωσης επιμένει, θα πρέπει να διερευνηθεί. Ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει με ακρίβεια τις εξετάσεις που θα πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσει για την αγωγή που θα σας συστήσει.

Μέχρι, όμως, να το διαπιστώσετε αυτό, προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή κόκκινο κρέας, σπανάκι, όσπρια, ωμούς ξηρούς καρπούς, ψάρια, θαλασσινά κα φρούτα και αναζητήστε τα συμπληρώματα που δρουν στην καρδιά της τρίχας ενισχύοντας την ανάπτυξη και την δύναμή της.

Επίσης, την περίοδο της εποχικής τριχόπτωσης καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε τα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού με κάποια που έχουν στοχευμένη δράση και συστατικά που περιποιούνται την τρίχα σε βάθος και να αποφύγετε το σεσουάρ και τις βαφές που ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Στο γαληνικό εργαστήριό μας μπορούμε να παρασκευάσουμε για εσάς κάψουλες κυστίνης και μεθειονίνης. Πρόκειται για δύο αμινοξέα που αποτελούν δομικά συστατικά της τρίχας. Ως αντιοξειδωτική προστασία προτείνουμε κάψουλες υψηλής περιεκτικότητας σε συνένζυμο Q10.Πιο εστιασμένα προϊόντα όπως τριχοτονωτικές λοσιόν για την ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής αποτελούν ολοκληρωμένη λύση για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Σας περιμένουμε από κοντά για να δώσουμε μαζί λύση στο πρόβλημά σας.