Η υγεία εξασφαλίζει μακροζωία και ποιότητα ζωής γι’ αυτό είναι πολύτιμη. Τι κάνετε, όμως, μέσα στην μέρα για να εξασφαλίσετε την υγεία σας; Ακολουθείτε τις συνήθειες που απαιτούνται για να είναι ο οργανισμός σας γερός και η διάθεσή σας καλή; Έχετε δημιουργήσει τις συνθήκες που χρειάζεστε για να είστε προστατευμένοι από τις εξωτερικές επιθέσεις; Εμείς, συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα tips και σκοπεύουμε, πριν από το τέλος αυτής της χρονιάς, να κάνουμε τα πάντα για να προασπίσουμε μια όμορφη, γεμάτη υγεία ζωή. Ρίξτε μια ματιά και δείτε πόσο εύκολο είναι να κατακτήσετε το ελιξήριο της νεότητας:

  • Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι αλήθεια: το άγχος σκοτώνει. Μάλιστα, πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες έδειξαν ότι το στρες που προέρχεται από την δουλειά επηρεάζει αρνητικά το DNA και μειώνει τον χρόνο της ζωής μας. Αν θέλετε , λοιπόν, να ζήσετε περισσότερο, βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε. Δοκιμάστε την γιόγκα και τον διαλογισμό, αρχίστε κάποια μορφή άσκησης ή έστω προσπαθήστε κάποιες ώρες την μέρα να αδειάζετε το μυαλό σας από τα προβλήματα και να επικεντρωθείτε στις χαρές της ζωής.
  • Κοιμηθείτε καλά. Ο άστατος και ελλειμματικός ύπνος δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία όπως κατάθλιψη, καρδιαγγειακά προβλήματα, πρόωρη γήρανση και πολλά άλλα. Εξασφαλίστε ένα καλό και άνετο στρώμα, κλείστε παντζούρια και κινητά και πέστε νωρίς στο κρεβάτι σας. Ο πρωινός, φρέσκος εαυτός σας θα είναι μια πρώτη απόδειξη ότι ο ύπνος είναι μια καλή πράξη για σας.
  • Διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο πίνοντας άφθονο νερό μέσα στην ημέρα. Ο οργανισμός έχει ανάγκη το νερό για να λειτουργεί σωστά. Μην του στερείτε το δικαίωμα.
  • Διατηρήστε το βάρος σας σταθερό. Τόσο η παχυσαρκία όσο και η υπερβολική αδυναμία ευθύνονται για διάφορα δεινά. Οπότε, το καλύτερο είναι να σταθεροποιηθείτε σε ένα βάρος με το οποίο το σώμα σας θα μπορεί να λειτουργεί τέλεια.
  • Τρώτε καλά το πρωί. Ο οργανισμός μετά τον ύπνο χρειάζεται μια έξτρα βοήθεια για να τα βγάλει πέρα μέσα στην μέρα. Εμπλουτίστε το πρωινό σας με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες για να έχετε ενέργεια και ευεξία.
  • Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό και αποφεύγετε τα πρόχειρα και κακώς μαγειρεμένα γεύματα που δεν καλύπτουν τις διατροφικές σας ανάγκες. Για την δουλειά, η καλύτερη λύση είναι πάντα το ταπεράκι που σώζει και την υγεία και την τσέπη σας.
  • Αυξήστε τα επίπεδα της σεροτονίνης, που σχετίζεται με την χαρά και την ευεξία, κάνοντας μεγάλες βόλτες στην εξοχή και κάτω από τον ήλιο για να ενισχύσετε την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό σας. Φυσικά, μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας για να αποφύγετε τις ρυτίδες.
  • Φροντίστε το πεπτικό σας σύστημα. Η καλή λειτουργία του εντέρου προλαμβάνει πολλές ασθένειες. Μην τρώτε βιαστικά, βάλτε τα προβιοτικά στη διατροφή σας και απολαύστε περισσότερα χρόνια ζωής.
  • Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σας και αρχίστε να κάνετε όμορφες σκέψεις. Η θετικότητα ενισχύει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  • Ελέγχετε συχνά την υγεία σας με εξετάσεις και επισκέψεις στον γιατρό σας. Καλύτερα να προλάβετε κάτι παρά να μπείτε στην διαδικασία να το θεραπεύσετε.

Μπορεί να μην ζήσουμε για πάντα αλλά όσο ζήσουμε ας  το κάνουμε να αξίζει για πάντα. Τι λέτε να ξεκινήσουμε από σήμερα;