Στην αρχή φάνηκε πως ήταν μια παροδική μόδα αλλά γρήγορα αποδείχθηκε πως η ιστορία με τα superfoods έχει και βάση και νόημα. Κατά κάποιον τρόπο, οι τροφές με ευεργετική δράση είναι ένας φυσικός και απλός τρόπος να προάγουμε την υγεία μας και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Ένα ακόμα όπλο κατά των ασθενειών και της πρόωρης γήρανσης. Μην βιάζεστε, λοιπόν, να τις προσπεράσετε. Ακόμα και αν μπορείτε να τις έχετε μία φορά στις τόσες στην διατροφή σας, όφελος θα υπάρχει. Εξάλλου, η υγεία θέλει συνολική αντιμετώπιση και φροντίδα. Κάθε καλή πράξη που κάνουμε για τον εαυτό μας μεταφράζεται σε ενέργεια, ευεξία και δύναμη. Παρακάτω, σημειώνουμε μερικές τροφές που αξίζουν την προσοχή μας. Μήπως να αρχίσουμε να έχουμε πιο στενή επαφή μαζί τους;

Σκόρδο

Ταπεινό και εύγευστο, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθάει το ανοσοποιητικό να δουλεύει ρολόι. Για γερή καρδιά, λιγότερα κρυώματα και έντονη σεξουαλική ζωή, το σκόρδο αποδίδει καλύτερα όταν καταναλώνεται ωμό. Επειδή, όμως, μας αρέσει να έχουμε ευχάριστη αναπνοή, μπορούμε να το λαμβάνουμε σε άοσμες κάψουλες  που έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Κεφίρ

Δημιουργείται από το συνδυασμό γάλακτος με ένα μείγμα μαγιάς και βακτηρίων Lactobacillus και είναι εκείνο το ποτό που μπορεί να μας χαρίσει καλή υγεία και μακροζωία. Ένα προβιοτικό ρόφημα για όλους, πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες και βιοτίνη με πολύτιμα, φιλικά βακτήρια, που αποδεικνύεται χρήσιμο όταν θέλουμε να ελέγξουμε την χοληστερίνη, να μειώσουμε το σάκχαρο, να χάσουμε βάρος και να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.

Κινόα

Έχει μπει δυναμικά στην ζωή μας και παρόλο που δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση, έχει γίνει πρωταγωνίστρια σε πολλά πιάτα μας. Η κινόα έχει σχεδόν την ίδια πρωτεϊνική δύναμη με αυτή του κόκκινου κρέατος, έχει περισσότερες πρωτεΐνες από όλα τα δημητριακά και επιπλέον είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Εύκολη στο μαγείρεμά της, θεωρείται ακόμα ιδανική για όσους έχουν χαμηλό αιματοκρίτη.

Τα φασόλια

Ακόμα πιο ταπεινά από το σκόρδο, τα φασόλια είναι ένας πραγματικός σωματοφύλακας για όλους εμάς που θέλουμε να έχουμε ένα γερό και υγιές έντερο. Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και ασβέστιο. Βοηθούν συνολικά το πεπτικό μας σύστημα και πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

 

Οι κόκκινες πιπεριές

Είναι μια τροφή πολύ πλούσια σε βιταμίνη C καθώς και σε σίδηρο. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι η ικανότητα που έχουν να αυξάνουν την παραγωγή θερμότητας του οργανισμού. Με απλά λόγια, οι κόκκινες πιπεριές είναι ο τρόπος για να περάσουμε έναν όμορφο χειμώνα αποφεύγοντας τις ιώσεις και την γρίπη.

Σιταρόχορτο

Θα το βρούμε σαν φρέσκο χόρτο (μοιάζει με γρασίδι), χυμό ή σε σκόνη και θα το αγαπήσουμε γιατί είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη και αυτό βοηθά το οξυγόνο να φτάνει πιο εύκολα στον οργανισμό μας για να καθαρίζει τα νεφρά, το ήπαρ και το κυκλοφορικό μας σύστημα. Επίσης, ελέγχει το σάκχαρο, αυξάνει τον αιματοκρίτη και ενισχύει την καλή υγεία του εντέρου. Μπορούμε να το καταναλώσουμε  μέσα σε χυμούς ή να το απολαύσουμε και μόνο του.

Ας ξεκινήσουμε με αυτές τις τροφές προσπαθώντας κάθε τόσο να μαθαίνουμε και για κάτι νέο. Μια ισορροπημένη διατροφή έχει ανάγκη καθημερινά από απαραίτητα συστατικά που βοηθούν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Εκτός, λοιπόν, από τις τροφές που λαμβάνουμε μπορούμε να έχουμε επιπλέον βοήθεια και από τα συμπληρώματα διατροφής. Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε σχετικά.