Κάτω από τα χοντρά, χειμερινά ρούχα, ξεχνάμε να φροντίζουμε το σώμα μας και δεν ενδιαφερόμαστε τόσο για την γραμμή του, ούτε για τα έξτρα κιλά που έχουν προστεθεί στο βάρος μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όταν φτάνει ο Μάρτης να βρισκόμαστε μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μην σας πιάνει άγχος. Με μερικές, έξυπνες κινήσεις θα μπείτε και πάλι στο μαγιό και τα αέρινα ρούχα του καλοκαιριού.

Αλλάξτε την διατροφή σας. Η άνοιξη έχει ό,τι χρειάζεστε για να αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα και να απολαμβάνετε νόστιμα και ελαφριά γεύματα. Γεμίστε το ψυγείο σας με πράσινα λαχανικά  και φρούτα. Φτιάξτε μεγάλες σαλάτες και συνηθίστε να τις τρώτε πριν το κυρίως γεύμα για να κόβεται η πείνα σας και να γεμίζετε ενέργεια. Αν δεν σας αρέσουν πολύ οι σαλάτες, βράστε ή ψήστε λαχανικά. Εναλλακτικά, δημιουργήστε βελουτέ σούπες λαχανικών που τις περισσότερες φορές είναι νόστιμες ακόμα και κρύες. Αντικαταστήστε, ακόμα, το κόκκινο κρέας με τα μανιτάρια. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, έχουν γεύση παρόμοια με αυτή του κρέατος και χορταίνουν. Αγαπήστε τις αγκινάρες που έχουν ελάχιστες θερμίδες, είναι γεμάτες από φυτικές ίνες, βοηθούν την πέψη και έχουν αναγνωρισμένες, αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το ίδιο καλές για την διατροφή και την υγεία είναι και οι φράουλες, οι οποίες είναι γεμάτες θρεπτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Οι φράουλες θα σας βοηθήσουν, μάλιστα, να ισχυροποιήσετε το ανοσοποιητικό σας κατά την διάρκεια της δίαιτας.

Πίνετε κάθε πρωί, μισή ώρα πριν το πρωινό σας, ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο μέσα έχετε βάλει φυσικό χυμό λεμονιού. Θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλει εύκολα τις τοξίνες.

Αρχίστε κάποια αερόβια άσκηση όπως είναι το τρέξιμο, το έντονο περπάτημα, το ποδήλατο ή το κολύμπι. Τα πλεονεκτήματα της αερόβιας άσκησης είναι πολλά: γυμνάζεται η καρδιά, ισχυροποιούνται οι πνεύμονες, καταπολεμάται η χοληστερίνη, μειώνεται το άγχος και χάνεται εύκολα και μόνιμα το περιττό λίπος, ειδικά όταν η άσκηση συνδυαστεί με σωστή διατροφή.

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα υιοθετώντας καλύτερες συνήθειες διατροφής, κόβοντας το τσιγάρο, το αλκοόλ και τον καφέ και κάνοντας μασάζ που ενεργοποιεί την λέμφο και αποβάλλονται πιο εύκολα οι τοξίνες. Συνδυάστε τα προηγούμενα με την χρήση ειδικών προϊόντων που καταπολεμούν την αντιαισθητική υφή πορτοκαλιού.

Αναζητήστε τις σύγχρονες θεραπείες και τα μηχανήματα που προσφέρουν επιδερμική και μυϊκή σύσφιξη. Ειδικά, στις περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η έντονη άσκηση, τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής και ηλεκτροθεραπείας είναι πολύτιμα.

Φροντίστε καθημερινά την ενυδάτωση του σώματός σας. Ξεκινήστε κάνοντας ευεργετικό scrub σώματος για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, και συνεχίστε με μια πλούσια, ενυδατική κρέμα για να επανέλθει η ελαστικότητα και η λάμψη της επιδερμίδας σας.

Photo by Alexandru Zdrobău on Unsplash