Οι διακοπές είναι ιδανικές για να ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα μας. Πολλές φορές όμως εμφανίζονται προβλήματα στην επιδερμίδα ή τα μαλλιά μας, καθώς κατά την διάρκεια των διακοπών μπαίνουμε σε μια διαδικασίας ανεμελιάς ή ακόμα και τεμπελιάς, με αποτέλεσμα να μην προσέχουμε όπως πρέπει τον εαυτό μας. Για να επαναφέρουμε τις επιδερμίδα μας στην προηγούμενη κατάσταση θα πρέπει να καταβάλουμε λίγο παραπάνω κόπο και να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις που θα δώσουν λύση στα προβλήματα:

Το πρώτο ραντεβού που πρέπει να κάνουμε είναι με το κομμωτήριό μας. Τα μαλλιά έχουν σίγουρα ταλαιπωρηθεί από το αλάτι της θάλασσας, τον ήλιο και το χλώριο της πισίνας και χρειάζονται άμεσα την αφαίρεση των ξηρών άκρων και την εφαρμογή μιας βαθιάς, ενυδατικής θεραπείας λουτήρα.

Για την περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι, θα χρειαστούμε ένα καλό σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά και μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μάσκα που για κάποιο διάστημα θα εφαρμόζουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο.

Για το σώμα μας, σημαντικό αρχικά είναι να αποκαταστήσουμε τις φθορές του ήλιου με προϊόντα που έχουν έντονη, αντιοξειδωτική δράση. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το μαύρισμα όσο το δυνατόν γίνεται, ας αποφύγουμε την απολέπιση και ας περιοριστούμε στην ενυδάτωση. Αν το ξεφλούδισμα έχει ξεκινήσει, τότε είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να σώσουμε το μαύρισμά μας. Καλύτερα θα ήταν να το βοηθήσουμε να απομακρυνθεί με απαλή απολέπιση και στην συνέχεια να ενισχύσουμε την επιδερμίδα μας με ευεργετικές συνθέσεις.

Φροντίδα θα χρειαστούν και τα πόδια. Ένα καλό ποδόλουτρο και τρίψιμο στις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα, θα αποκαταστήσουν τις σκληρύνσεις και θα σώσουν την χαμένη αξιοπρέπεια των πελμάτων μας. Καλό θα ήταν για κάποιο διάστημα, να μείνουν άβαφτα. Η καθημερινή χρήση κρέμας και  προστατευτικού λαδιού θα βοηθήσει τα πόδια να ξαναβρούν την υγεία και την λάμψη τους.

Για το πρόσωπο τα πράγματα είναι πάντα πιο πολύπλοκα. Η επαφή με τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση έντονης ξηρότητας, αφυδάτωσης, ή ακόμα και ακμής. Σε κάθε περίπτωση, ας  παρακολουθήσουμε τα μηνύματα που μας στέλνει η επιδερμίδα μας ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της.

Για την ενίσχυση της επιδερμίδας του προσώπου καλό είναι να τηρούμε ένα αυστηρό πρόγραμμα καθημερινής φροντίδας. Ένα serum πάντα πριν την κρέμα, μια μάσκα προσώπου δυο φορές την εβδομάδα καθώς και ένα δραστικό απολεπιστικό προϊόν θα βοηθήσουν να ξαναβρούμε τον παλιό, καλό μας εαυτό.

Εκτός από την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας, καλό θα ήταν να αλλάξουμε και τις διατροφικές μας συνήθειες έτσι ώστε να χάσουμε, αν χρειάζεται, τα έξτρα κιλά των διακοπών. Ούτως ή άλλως μια καλή αποτοξίνωση είναι ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ξαναλειτουργήσει σε καλούς ρυθμούς.  Τώρα είναι και η σωστή στιγμή για να ξεκινήσουμε γυμναστήριο ή κολυμβητήριο. Μήπως να δούμε το θέμα πιο ζεστά;

Ελάτε στο φαρμακείο μας για να συζητήσουμε από κοντά και να προτείνουμε λύσεις για ό,τι σας απασχολεί.

 

Photo by Emily Goodhart on Unsplash