Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης είναι η ομοιοπαθητική. Αν έχετε, λοιπόν, παρατηρήσει πως η άνοιξη σάς φέρνει δάκρυα στα μάτια και μπούκωμα στη μύτη, μην χάνετε καιρό. Επισκεφτείτε έναν ομοιοπαθητικό και αφήστε τον να σας βοηθήσει.

 

Τι είναι η ομοιοπαθητική

Μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας που στοχεύει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού για να αποκαταστήσει την υγεία του. Είναι ακίνδυνη και απολύτως ασφαλής. Δεν υπάρχουν παρενέργειες και τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα.

 

Στον ομοιοπαθητικό

Ο ομοιοπαθητικός γιατρός θα συγκεντρώσει από εσάς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να μπορέσει να σας προτείνει μια θεραπεία. Θα του πείτε το ιστορικό της υγείας σας, τις αλλεργίες που συνήθως παθαίνετε καθώς και τις ιδιαίτερες συνήθειες της ζωής σας. Όσες περισσότερες πληροφορίες συγκεντρώσει ο ομοιοπαθητικός τόσο πιο εύστοχος θα είναι σε αυτό που θα σας προτείνει. Μεγάλη σημασία έχει, επίσης, να προλάβετε την αλλεργία πριν κάνει την εμφάνισή της. Αν ξέρετε ότι την άνοιξη έχετε έντονη καταρροή, φτέρνισμα, επιπεφυκίτιδες, άσθμα ή άλλες δερματοπάθειες κλείστε αμέσως ραντεβού μαζί του.

 

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα συγκεκριμένα φάρμακα διαφέρουν από αυτά της κλασσικής ιατρικής. Προέρχονται είτε από το ζωικό, φυτικό ή ορυκτό βασίλειο και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας λαμβάνεται το μητρικό βάμμα από το οποίο προκύπτει το δυναμοποιημένο διάλυμα. Το τελικό φάρμακο παρασκευάζεται κατόπιν εμβροχής αδρανών δισκίων, σφαιριδίων ή κόνεων. Η διαδικασία παρασκευής ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι ασφαλής και τα φάρμακα προσφέρονται με χαμηλό κόστος.

 

Ποιες αλλεργίες μπορείτε να αντιμετωπίσετε

Όλες τις αλλεργίες που σας απασχολούν και σας «συννεφιάζουν την ημέρα». Στην περίοδο κρίσης μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε την ομοιοπαθητική αγωγή σας. Το καλό είναι ότι αν είστε συνεπείς στην λήψη της ιδιοσυγκρασιακής σας θεραπείας, οι αλλεργίες, χρόνο με τον χρόνο, θα υποχωρούν και κάποια στιγμή θα γίνουν παρελθόν για την ζωή σας.

 

Τι πρέπει να προσέξετε στην ομοιοπαθητική

Κατά την διάρκεια της θεραπείας σας θα πρέπει να ακολουθείτε με ακρίβεια τις κατευθύνσεις που θα σας δώσει ο γιατρός σας. Θα τον ενημερώνετε για ό,τι παρατηρείτε σχετικά με την υγεία σας και σίγουρα δεν θα κάνετε, παράλληλα, κάποια άλλη θεραπεία χωρίς να το συζητήσετε. Είναι πιθανό να πρέπει να αποφύγετε κάποιες τροφές που θεωρούνται ασύμβατες με την ομοιοπαθητική Η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων θέλει μεγάλη προσπάθεια και επιμονή. Πιθανότατα, να αντιμετωπίσετε διάφορες, μικρές εξάρσεις ακόμα και αλλεργιών που έχετε αφήσει στο παρελθόν αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο και αντιμετωπίσιμο. Ο οργανισμός καλείται να συνηθίσει μια νέα πραγματικότητα μέχρι να ισορροπήσει.  Υπάρχουν στάδια που θα περάσετε αλλά για κάθε βήμα, ο ομοιοπαθητικός σας έχει την λύση.

 

Photo by Smile Su on Unsplash