Στα 80’s όλοι αγοράζαμε μηχανάκια και κάναμε βόλτα στις γειτονιές και στα 00’s το ποδήλατο έγινε μόδα και αποκτά συνεχώς όλο και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί και ικανοί λόγοι για να κυκλοφορούμε με ποδήλατο. Οι πιο σημαντικοί αφορούν την φυσική μας κατάσταση. Ας τους διαβάσουμε:

  • Το ποδήλατο κάνει καλό στην υγεία μας και το λέμε τόσο απλά αυτό, γιατί δεν χρειάζονται και πολλά για να καταλάβουμε πως ένα μέσο που απαιτεί την ενέργειά μας για να κινηθεί, μας βοηθάει να αποβάλουμε το περιττό λίπος που έχει συσσωρευτεί στο σώμα μας. Επιπλέον, έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ότι οι ποδηλάτες ζουν περισσότερα χρόνια. Επειδή, λοιπόν, αγαπάμε την ζωή μας και θέλουμε να την έχουμε πολλά χρόνια, μια καλή αρχή είναι να αρχίσουμε τις ορθοπεταλιές.
  • Το ποδήλατο μας βοηθάει σημαντικά να αποβάλουμε το άγχος. Ακόμα και αν σκεφτούμε ότι με το ποδήλατο μπορούμε να μετακινηθούμε πιο γρήγορα και πιο οικονομικά από κάθε άλλο μέσο μέσα στην πόλη, θα καταλάβουμε γιατί αυτό παίρνει από πάνω μας μερικά από τα προβλήματα και μας δημιουργεί αίσθημα χαράς και ευεξίας.
  • Με το ποδήλατο προστατεύουμε την σχέση μας με την φύση και κάνουμε κάτι για να παραδώσουμε καλύτερο κόσμο στα παιδιά. Αν μη τι άλλο είναι πολύ σημαντικό να μην ανήκουμε σε εκείνους που ρυπαίνουν την πόλη με τα καύσιμα ούτε και σε αυτούς που συμμετέχουν στην ηχορύπανση με το θόρυβο των μηχανών.
  • Το ποδήλατο βοηθάει, επίσης, στο να έχουμε μια πιο θετική ματιά για την ζωή μας. Κάνοντας πετάλι ενεργοποιούμε το ορμονικό μας σύστημα και δίνουμε ένα γερό χαστούκι στην ήπια κατάθλιψη. Σε αυτό συντελεί επίσης το γεγονός ότι, με το ποδήλατο έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε περισσότερο τις εικόνες της πόλης. Οι εναλλαγές των παραστάσεων είναι σύμμαχος την καλής διάθεσης.
  • Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ποδηλάτου είναι ότι ενισχύει το μυοσκελετικό σύστημα, ειδικά στα κάτω άκρα. Και αυτό μπορεί να μην το σκεφτόμαστε πολύ όταν είμαστε στην ηλικία των 20, των 30 ή των 40 αλλά καθώς μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε γερά πόδια και για να δουλεύουμε αλλά και για να χαιρόμαστε την κάθε μικρή ή μεγάλη βόλτα μας.
  • Με το ποδήλατο βελτιώνουμε σημαντικά την αντοχή μας. Ποιος δεν θέλει να έχει μεγαλύτερη αντοχή όταν οι συνθήκες το απαιτούν;
  • Με το ποδήλατο, τέλος, μπορούμε να χάσουμε βάρος αν το χρησιμοποιούμε σαν ένα μέσο αεροβικής άσκησης και κάνουμε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα γερό πετάλι. Αν, πάλι, θέλουμε να διατηρήσουμε σταθερά τα κιλά μας, αρκεί να κάνουμε μαζί του χαλαρές, ξεκούραστες βόλτες.

Τι λες; Μήπως ήρθε η στιγμή για να αποκτήσουμε ένα city bike στα μέτρα μας;