Έχουμε συνηθίσει να επισκεπτόμαστε το φαρμακείο όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας και χρειαζόμαστε κάποια σκευάσματα που μας έχει προτείνει ο γιατρός μας. Στο φαρμακείο όμως, μπορούμε να βρούμε πολλά προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί για την φροντίδα μας, την καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και την ομορφιά μας. Σας παραθέτουμε μια λίστα με εκείνα τα προϊόντα που μπορεί να μην μας θεραπεύσουν αλλά θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα και θα συνεισφέρουν στην καθημερινότητά μας:

Τα καλλυντικά προϊόντα του φαρμακείου έχουν όλες τις διαπιστεύσεις που χρειάζονται για να ξέρουμε ότι προσφέρουμε το καλύτερο στην επιδερμίδα μας. Ο φαρμακοποιός θα μας ενημερώσει για τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός μας και θα μας προτείνει το σωστό σύστημα για την καθημερινή φροντίδα ομορφιάς μας. Θα βρούμε, επιπλέον, ειδικές σειρές για την ακμή, μάσκες προσώπου αλλά και εξειδικευμένα serum για να έχουμε καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Στο φαρμακείο επίσης,διατίθενται προϊόντα με μελετημένη σύνθεση για τον καθαρισμό και την απαλή φροντίδα των μικρών παιδιών και των βρεφών. Η επιδερμίδα των μικρών μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το καθημερινό τους μπανάκι, η ενυδάτωση αλλά και η αντιμετώπιση των όποιων δερματικών προβλημάτων πρέπει να γίνεται σωστά και με συνέπεια.

Δεν έχουν, όμως, μόνο τα παιδιά ιδιαίτερες ανάγκες στο σώμα τους. Οι ενήλικες συχνά υποφέρουν από έντονη ξηρότητα στα άκρα, που είναι τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματος. Ελάτε να δούμε μαζί τις κρέμες χεριών που θα διατηρήσουν το δέρμα σας απαλό μέχρι την άνοιξη, αποτρέποντας τα σκασίματα, την άγρια υφή και τις πληγές στην περιοχή. Στο φαρμακείο θα βρούμε, ακόμη, μελετημένα προϊόντα και για τα πόδια, όπως κρέμες που αντιμετωπίζουν το τραχύ δέρμα, προϊόντα κατάλληλα για τους μύκητες των ποδιών, χαλαρωτικά ποδόλουτρα αλλά και προϊόντα που αντιμετωπίζουν την κακοσμία. Με λίγα λόγια, μπορούμε να προμηθευτούμε όλα εκείνα που χρειαζόμαστε για να ξεκουράζουμε τα άκρα μας στο σπίτι και να μπορούμε να τα διατηρούμε απαλά και ενυδατωμένα.

Στο φαρμακείο θα βρούμε, ακόμη, προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών. Και σε αυτή την περίπτωση, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί μετά από συστηματικές έρευνες σε ειδικά, επιστημονικά εργαστήρια. Ζητήστε να σας ενημερώσουμε για τις ειδικές σειρές που κυκλοφορούν για την τριχόπτωση αλλά και τις δικές μας συνθέσεις  για την αντιμετώπιση αυτού του κοινού προβλήματος, οι οποίες φτιάχνονται στο γαληνικό εργαστήριό μας.

Στο φαρμακείο μπορούμε να ενημερωθούμε για τα συμπληρώματα διατροφής που υπάρχουν και να προμηθευτούμε πολύτιμα σκευάσματα που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, όπως συμπληρώματα που θα βοηθήσουν τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί, να βελτιώσει τον μεταβολισμό του ή να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο λίπος. Τα συμπληρώματα, σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει να τα παίρνουμε χωρίς την συμβουλή του γιατρού μας και ο φαρμακοποιός είναι ο μόνος κατάλληλος για να μας δώσει τις σωστές κατευθύνσεις. Υπάρχουν, επιπλέον, φυσικά συμπληρώματα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την αϋπνία. Με δεδομένο ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία μας, η λήψη ανάλογων σκευασμάτων κάποια περίοδο της ζωής μας είναι θεμιτή.

Στο φαρμακείο θα βρούμε ακόμη όποιο ορθοπεδικό βοήθημα μας χρειάζεται αν υποφέρουμε από κάποιους πόνους, έχουμε ανάγκη υποστήριξης ή αναρρώνουμε από ένα ατύχημα. Νάρθηκες, κηδεμόνες, βακτηρίες, περιπατητήρες, ανατομικά πέλματα, κάλτσες για κιρσούς ή μεταθρομβωτικό σύνδρομο και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε για την αποκατάστασή μας και την καλυτέρευση της κίνησής μας. Ακόμη, μπορούμε να προμηθευτούμε ανατομικά μαξιλάρια, θερμοφόρες, ηλεκτρικές κουβέρτες και οτιδήποτε άλλο κρίνει ο ειδικός υγείας ότι χρειαζόμαστε για να αναρρώσουμε γρήγορα και να μην υποφέρουμε από πόνους.

Ειδικές κρέμες για κατακλίσεις, υποσέντονα, πάνες ακράτειας και βοηθήματα τουαλέτας προσφέρονται για όλους εμάς που θα χρειαστεί να παραμείνουμε στο κρεβάτι μας για μεγάλο διάστημα.

Επίσης, σε συνεννόηση με τον φαρμακοποιό, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες κουτί με όλα εκείνα που χρειάζεται ένα φορητό φαρμακείο αυτοκινήτου για να μπορούμε να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς σε κάθε μακρινή ή κοντινή εξόρμησή μας στη φύση.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι στο φαρμακείο, δεν υπάρχουν μόνο φάρμακα για την αποκατάσταση της υγείας μας αλλά και πολλά προϊόντα που απαντούν έξυπνα σε κάθε πρόβλημά μας. Το καλύτερο είναι ότι εδώ, υπάρχουν άνθρωποι που σκύβουν με φροντίδα πάνω από τα προβλήματά μας και αντιμετωπίζουν με ειλικρινές ενδιαφέρον τις ανάγκες μας. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι δεν σπαταλούμε χρήματα με τις αγορές μας, αλλά επενδύουμε στη ζωή μας και προστατεύουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας.