Παλιότερα, η δύναμη της αγάπης και η ικανότητα να γιατρεύει το σώμα και το μυαλό μας ήταν μόνο ισχυρισμοί. Όσοι πίστευαν κάτι ανάλογο θεωρούνταν στην καλύτερη περίπτωση ευαίσθητοι και ρομαντικοί και στην χειρότερη, αλαφροΐσκιωτοι και ονειροπαρμένοι. Στην πορεία, διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, έκαναν μελέτες προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί κάποιοι άνθρωποι που ζουν μέσα στην αγάπη αναρρώνουν πιο γρήγορα, και γιατί κάποιοι άλλοι, πιο μοναχικοί και λυπημένοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε κάποιες θεραπείες. Αποδείχθηκαν σημαντικά πράγματα αλλά ποτέ δεν υπήρξε κάποια επίσημη, επιστημονική τεκμηρίωση για αυτό.

Χρειάζεται, όμως, η επιστήμη για να αποδείξουμε τα ζητήματα της καρδιάς;

Όποιος αγαπάει, ανθίζει και εξελίσσεται. Η θετικότητά του τον βοηθά να αντιμετωπίζει με σθένος μεγάλα προβλήματα και να τα ξεπερνά με ευκολία.

Όποιος αγαπάει, επικοινωνεί καλύτερα με τους γύρω του και η επικοινωνία κάνει το μυαλό του πιο εύστροφο. Μέσα από συζητήσεις, βρίσκει λύσεις και κάνει σχέδια. Ονειρεύεται, τολμά να ρισκάρει, προχωράει.

Όποιος αγαπάει δεν νιώθει ποτέ μόνος. Έχει να φροντίσει και για τον άλλο και δεν αφήνεται. Δεν λειτουργεί ποτέ σαν μονάδα και δεν περιορίζεται στα δικά του τετραγωνικά. Ανοίγει την αγκαλιά του και δίνει χώρο για συγκινήσεις και για γνώσεις που του αποκαλύπτουν άλλους ορίζοντες.

Όποιος αγαπιέται, νιώθει ασφαλής και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Η δύναμη της αγάπης τον κάνει να νιώθει δυνατός και εύρωστος. Αγαπιέται και αγαπάει και αυτός με την σειρά του τον εαυτό του, γι’ αυτό και τον φροντίζει. Αισθάνεται ότι αξίζει τα καλύτερα και δεν νιώθει ενοχές απολαμβάνοντας μικρές απολαύσεις στην καθημερινότητά του. Είναι γενναιόδωρος και επιστρέφει την αγάπη που του δίνεται.

Όποιος αγαπάει και όποιος αγαπιέται γίνονται μέρος μιας αλυσίδας που βοηθά την κοινωνία να εξελιχθεί με υγεία και φυσιολογικότητα. Η αγάπη χρωματίζει τις μέρες με τα καλύτερα χρώματα. Η χαρά παίρνει την θέση της λύπης.

Δεν χρειάζονται ειδικές μέρες για να γιορτάζουμε την αγάπη. Δεν έχουμε, όμως, κανένα πρόβλημα να γιορτάζουμε την αγάπη όσο πιο συχνά μπορούμε. Και ναι, μπορεί να είμαστε Επιστήμονες Φαρμακοποιοί αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως μια θεραπεία είναι ακόμη πιο πετυχημένη όταν γίνεται στα πλαίσια της αγάπης και ένας ασθενής μπορεί να αναρρώσει γρήγορα όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον γεμάτο από όμορφα συναισθήματα.

Να αγαπιόμαστε και να ερωτευόμαστε. Σώζει ζωές.