Το καλοκαίρι στην Ελλάδα ξεκινάει από τον Μάη και το καταλάβαμε αυτό από τις τελευταίες μέρες, που βλέπουμε τη θερμοκρασία να ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς. Και παρόλο που οι διακοπές αργούν να ξεκινήσουν, για τους περισσότερους, οι μικρές αποδράσεις, οι βόλτες στη φύση και τα θαλάσσια μπάνια έχουν μπει ήδη στην καθημερινότητά μας. Αυτό που θέλουμε πιο πολύ το καλοκαίρι είναι να είμαστε ξέγνοιαστοι και να απολαμβάνουμε τη κάθε στιγμή του. Για να συμβεί αυτό, οφείλουμε να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μικρές δυσκολίες του, που φιλοδοξούν να μας χαλάσουν τη διάθεση. Στο φαρμακείο, μπορούμε να βρούμε όλα εκείνα που χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε έξυπνα τις κακοτοπιές. Φτιάξαμε μια λίστα, σαν εκείνη, που θα φτιάχνατε μόνοι σας, πηγαίνοντας πάνω-κάτω στο σπίτι ή το γραφείο, με τα προϊόντα, που έχουν δημιουργηθεί για να απολαμβάνουμε ανενόχλητοι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Διαβάστε την ή τυπώστε την αν σας εξυπηρετεί και σημειώστε τα SOS, όπως θα κάναμε, στο τετράδιό μας, πριν τις εξετάσεις. Σκοπός μας είναι να μην υπάρξει ούτε μια συννεφιασμένη μέρα, τους επόμενους μήνες:

  • Αντηλιακά. Σημασία έχει να βρούμε αυτό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας μας και καλύπτει τις ανάγκες της. Κοιτάμε τις συνθέσεις, τον δείκτη SPF και την υφή, για να καταλήξουμε σε αυτό που θέλουμε. Για τα παιδιά, προμηθευόμαστε εξειδικευμένα, αντηλιακά προϊόντα, που προστατεύουν καλύτερα την ευαίσθητη επιδερμίδα τους.
  • Το ίδιο σημαντικά με τα αντηλιακά είναι και τα after sun προϊόντα, που ανακουφίζουν το δέρμα μετά την επαφή με τον ήλιο, παίρνουν τη φλόγωση και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. Φυσικά, αυτό που είναι περισσότερο από απαραίτητο, είναι το προϊόν που θα φροντίσει την επιδερμίδα μας, αν εκτεθούμε απρόσεκτα στον ήλιο και αποκτήσουμε κάποιο μικρό, ηλιακό έγκαυμα.
  • Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις θερινές νύχτες αλλά και τίποτα πιο απεχθές από την επίθεση των κουνουπιών στα σημεία του σώματός μας που δεν καλύπτονται από ρούχα. Τα αντικουνουπικά αλλά και τα προϊόντα που ανακουφίζουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, οφείλουν να βρίσκονται όλο το καλοκαίρι στην τσάντα μας. Και σε αυτή την περίπτωση, στο φαρμακείο μας, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων, για να διαλέξετε αυτό που σας εξυπηρετεί.
  • Το καλοκαίρι τα πόδια μας ταλαιπωρούνται από τη ζέστη, πρήζονται, δυσανασχετούν μέσα στα παπούτσια, ιδρώνουν, υποφέρουν από μύκητες, κουράζονται. Στο φαρμακείο, για κάθε πρόβλημα, υπάρχει και μια λύση. Ξεκινάμε με μια βαθιά περιποίηση, που θα απομακρύνει τις σκληρύνσεις, συνεχίζουμε με τα ειδικά αποσμητικά, τα ποδόλουτρα, τους ανακουφιστικούς πάτους και τα προϊόντα που προλαμβάνουν τους μύκητες και αντιμετωπίζουν τους κάλους. Με σωστές κινήσεις, δε θα υποφέρουμε σε καμιά βόλτα, όσο μεγάλη και αν είναι αυτή.
  • Ένα μικρό κουτί με τα απαραίτητα για τα μικρά ατυχήματα είναι μια ιδέα για όλους, αλλά ακόμη πιο πολύ για όσους από εμάς έχουμε μικρά παιδιά. Οι γρατζουνιές, οι μώλωπες και οι μικρές εκδορές, το καλοκαίρι, είναι καθημερινή υπόθεση. Ελάτε να φτιάξουμε ένα first aid kit με αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά, επουλωτικές κρέμες και ό,τι άλλο χρειαστεί, για να είστε ήσυχοι όταν βγαίνετε μακρινές βόλτες.
  • Τόσο οι βουτιές στη θάλασσα όσο και οι βουτιές στην πισίνα, εγκυμονούν κινδύνους για την ευαίσθητη περιοχή των γυναικών. Σημαντικό είναι να εντείνουμε τον καθαρισμό με εξειδικευμένες συνθέσεις, όλο το καλοκαίρι, να αφαιρούμε το μαγιό μας μετά τις επισκέψεις μας στο νερό, να μην το αφήνουμε να στεγνώνει πάνω μας και να ξαπλώνουμε μόνο στη δική μας πετσέτα.
  • Όμορφα τα ταξίδια με τα καράβια, ωραία και τα road trip στους μεγάλους δρόμους αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ζαλίζονται, ανακατεύονται σε κάθε στροφή ή κάθε κούνημα και περνάνε δύσκολες ώρες σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Για αυτές τις περιπτώσεις, κατάλληλα είναι τα σκευάσματα που καταπολεμούν τη ναυτία. Υπάρχουν πολλές επιλογές, ανάλογα την ένταση του προβλήματος, για να βρούμε εκείνη που θα εξασφαλίσει ήρεμο, όμορφο ταξίδι.
  • Πολλοί από εμάς έχουμε βαμμένα μαλλιά και το καλοκαίρι ο ήλιος απειλεί το χρώμα και την υγεία τους. Για να καταφέρουμε να παραμείνουμε όλο το καλοκαίρι με το κεφάλι ψηλά, αναζητούμε και βρίσκουμε τα προϊόντα που απευθύνονται στα βαμμένα μαλλιά και προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο.
  • Το μικρό φαρμακείο των διακοπών οφείλει να έχει, ακόμη, χάπια για τον πονοκέφαλο, για τον εμετό και την διάρροια, σκευάσματα που ανακουφίζουν το στομάχι αλλά και άλλα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα, κολλύριο για την ενυδάτωση των ματιών, αλλά και χάπια για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, φυτικά συμπληρώματα που εξασφαλίζουν ύπνο ελαφρύ με την μουσική υπόκρουση του τραγουδιού των τζιτζικιών, μάσκες ενυδάτωσης προσώπου και, φυσικά, προφυλακτικά, γιατί το καλοκαίρι αγαπάμε να κάνουμε με ασφάλεια σεξ και δεν αφήνουμε τίποτα να βάλει σε κίνδυνο την υγεία ή την ζωή μας.