Αυτό το καλοκαίρι δε βιάζεται να έρθει. Στην πραγματικότητα έχει πολλές στιγμές που θυμίζει φθινόπωρο και σαφέστατα προτιμά την συννεφιά και την γκριζάδα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι οι ακτίνες του ήλιου δεν καταφέρνουν να μας φτάσουν. Ακόμη και τις μέρες με βροχές και καταιγίδες, ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του, γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πάντα υποψιασμένοι μαζί του και σωστά προετοιμασμένοι. Ακόμη καλύτερα οφείλουμε να ετοιμαστούμε για την κάθοδό μας στην παραλία. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να περνάμε ώρες κοντά στη θάλασσα. Έχουμε μια ακραία ερωτική σχέση μαζί της και, όπως συμβαίνει σε κάθε έρωτα, πολλές φορές αφηνόμαστε σε εκείνη χωρίς όρους και όρια. Γνωρίζουμε, όμως, ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και η επαφή μας με το θαλασσινό νερό και την άμμο δημιουργούν αρκετά προβλήματα στην επιδερμίδα μας. Μάλιστα, οι πρώτες μέρες που περνάμε στην παραλία λειτουργούν σαν ένα σοκ στο δέρμα μας, σαν μια ελαφριά επίθεση. Αν δεν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, θα αντιμετωπίσουμε φθορές που θα δυσκολευτούμε να αποκαταστήσουμε.

Η σωστή προετοιμασία

Ο άτσαλος καιρός που έχει τύχει να απολαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα, μάς έχει δώσει το πλεονέκτημα να έχουμε περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία μας. Αντί να δυσανασχετούμε για τις συννεφιές, ας εκμεταλλευτούμε  την κατάσταση προς όφελός μας και ας περάσουμε σε δράση:

Καθημερινή, απαλή απολέπιση

Η απολέπιση είναι ένα από τα βασικά βήματα της ρουτίνας ομορφιάς μας. Στόχος της είναι να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και να διευκολύνουμε έτσι την παραγωγή νέων κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε την απορρόφηση των προϊόντων ομορφιάς και μεγιστοποιούμε την αποτελεσματικότητά τους. Μέσα σε αυτά τα προϊόντα είναι και τα αντηλιακά που θέλουμε να μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα. Η απολέπιση, επίσης, λειαίνει τα σημάδια της ακμής, κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό, τονωμένο και ελαστικό και εξασφαλίζει βαθύτερο, ομοιόμορφο μαύρισμα, που μας κάνει να φαινόμαστε πιο σέξι και εξωτικοί. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν κάποιοι, ακόμη και οι ξηρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη απολέπισης και μπορούν να κάνουν άνετα όσο συχνά θέλουν, αρκεί να χρησιμοποιούν σωστά προϊόντα. Τα λιπαρά δέρματα αγαπούν τα έντονα scrub, τα ξηρά δέρματα τις απαλές, απολεπιστικές συνθέσεις που δρουν ήπια, χωρίς να ερεθίζουν.

Προσεκτική αποτρίχωση

Συνηθίζουμε να κάνουμε γενναίες αποτριχώσεις πριν την επίσκεψή μας στην παραλία αλλά μερικές φορές ξεχνάμε πως κάθε μέθοδος απομάκρυνσης της τριχοφυΐας είναι επιθετική για το δέρμα μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να την συνοδεύουμε με βαθιά περιποίηση. Εξάλλου, πολύ συχνά έχουν παρουσιαστεί «λεκέδες» στο δέρμα από την ακτίνες του ήλιου, αν έτυχε να εκτεθούμε σε αυτόν αμέσως μετά την αποτρίχωση. Κάτι, λοιπόν, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ είναι η υψηλή αντηλιακή προστασία μετά από τέτοιες διεργασίες. Η αλόη είναι εξαιρετική στο να περιποιείται το δέρμα βαθιά αλλά και κάθε άλλο προϊόν με καταπραϋντική σύνθεση.

Ενυδάτωση για όλους

Μερικές φορές, όσοι από εμάς έχουμε λιπαρό δέρμα, αποφασίζουμε εσφαλμένα να μην το ενυδατώνουμε, με αποτέλεσμα να χάνει τα φυσικά του έλαια και να παρουσιάζει ακόμη πιο έντονα τα συμπτώματα της λιπαρότητας. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους έχουν έκζεμα, οι οποίοι αποφεύγουν την εντατική ενυδάτωση. Η αλήθεια είναι, όμως, πως όλες οι επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, απλά με διαφορετικές συνθέσεις. Στο φαρμακείο μας μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τα προϊόντα που απευθύνονται στον δικό σας τύπο δέρματος και να σας κατευθύνουμε στην σωστή εφαρμογή τους. Σε κάθε περίπτωση, πριν πάμε στην παραλία, καλό θα ήταν να έχουμε υγιή, λαμπερή, ελαστική και σούπερ ενυδατωμένη επιδερμίδα. Το αντηλιακό σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες μας, οφείλουμε να έχουμε μια καλή, καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις του ήλιου, της θάλασσας και του ξηρού, καλοκαιρινού αέρα.

Τα self-tan που σώζουν

Είναι συχνά παρεξηγημένα και η αλήθεια είναι πως πρέπει να έχουν πολύ προσεγμένη σύνθεση και υψηλή τεχνολογία για να δρουν σωστά και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα self-tan, όμως, προσφέρουν λύσεις για πολλά προβλήματα και καλύπτουν μαγικά τις ατέλειες ή τα σημάδια της επιδερμίδας, γι’ αυτό και αξίζει να τα γνωρίσουμε και να τα εντάξουμε στην φροντίδα μας. Για παράδειγμα, το self-tan έχει την ικανότητα να καλύψει τα σημάδια της ακμής, της κυτταρίτιδας ή της ψωρίασης. Αυτό μπορεί να είναι προσωρινό και καθόλου θεραπευτικό αλλά σίγουρα ενισχύει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας.  Εμείς, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το νέο, καινοτόμο serum Tanpire, που θα το αναμίξετε με την κρέμα σώματος ή προσώπου σας, στην αναλογία που θέλετε, για να αποκτήσετε άμεσα ένα όμορφο, λαμπερό και ομοιόμορφο μαύρισμα. Το Tanpire τονώνει το δέρμα και το περιποιείται βαθιά. Επιπλέον, μας δίνει τον χρόνο που θέλουμε για να αποκτήσουμε σταδιακά το φυσικό μαύρισμά μας και να αποφύγουμε την υπερβολική και πολύωρη έκθεση στον ήλιο που είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία και την ομορφιά μας.

Αν ταυτόχρονα με το δέρμα μας προσέξουμε και τα μαλλιά μας και φροντίσουμε να είναι γερά, χωρίς άγριες άκρες και ενυδατωμένα όταν επισκεφτούμε την παραλία, τότε θα είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσουμε την ομορφιά της θάλασσας χωρίς να νοιαζόμαστε για δυσάρεστες συνέπειες. Τελικά, αυτό έχει σημασία, να χαιρόμαστε όσο το δυνατόν πιο πολύ και να έχουμε ξενοιασιά και ηρεμία.