Ο χειμώνας έχει μείνει πίσω μας και ένα ελπιδοφόρο καλοκαίρι απλώνεται μπροστά μας. Και επειδή αυτός ο χειμώνας δεν ήταν εύκολος για κανέναν, η εποχή της θάλασσας, του ήλιου και της ξεγνοιασιάς φαίνεται ακόμη πιο ελκυστική μπροστά μας. Σαν μια γιορτή στην οποία είμαστε καλεσμένοι και θέλουμε να τιμήσουμε φορώντας τα καλά μας. Το καλό μας χαμόγελο, την καλή μας διάθεση και το σώμα μας στα καλύτερα του, έτοιμο να ζήσει τα πάντα και να χαρεί κάθε λεπτό.

Πετώντας τον μανδύα του χειμώνα, όμως, είναι λογικό να ανακαλύψουμε πως έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε με το σώμα μας. Τα χοντρά ρούχα του χειμώνα, οι πολλές, καθιστικές ώρες, η άτσαλη διατροφή αλλά ακόμη και τα στενά, χειμερινά παπούτσια, έχουν αφήσει τα σημάδια τους πάνω μας και απαιτείται η άμεση επέμβασή μας για να αποκαταστήσουμε τις φθορές. Ας ξεκινήσουμε:

  1. Το πρώτο και πιο σημαντικό που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε τη σχέση με το σώμα μας και να αρχίσουμε και πάλι να νιώθουμε καλά μαζί του. Δεν πιστεύουμε στις σκληρές δίαιτες που υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών αλλά πιστεύουμε πολύ στη σωστή διατροφή και την αποβολή των τοξινών από το σώμα. Αν θέλουμε να νιώσουμε ευεξία και τόνωση, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή περίοδο αποτοξίνωσης του οργανισμού με την βοήθεια των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής και μετά να αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά και ελαφριά, εμπλουτίζοντας τα γεύματά μας με φρούτα και λαχανικά.
  2. Η άσκηση βοηθάει πάντα τόσο στην υγεία της καρδιάς όσο και στην αποβολή του στρες. Αν αρχίσουμε να περπατάμε κάθε μέρα για λίγη ώρα ή να κάνουμε μερικές ασκήσεις στο σπίτι μας, θα νιώσουμε αμέσως αλλαγή τόσο στο σώμα όσο και στη διάθεσή μας. Το κολύμπι, το ποδήλατο και το γρήγορο περπάτημα είναι εύκολοι τρόποι εκγύμνασης του σώματος και το καλοκαίρι είναι η σωστή εποχή για να τους χαρούμε.
  3. Η ξηρότητα της επιδερμίδας είναι συχνό φαινόμενο μετά τον χειμώνα. Το δέρμα μας μοιάζει πιο αφυδατωμένο, λιγότερο ελαστικό και ορατά πιο θαμπό απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε τις εποχές που τα ρούχα είναι πιο ελαφριά και η επιδερμίδα μας αναπνέει πιο εύκολα. Για να αντιμετωπίσουμε την ξηρότητα, οφείλουμε αρχικά να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας. Υπάρχουν πολλοί τρόπο για να απολεπίσουμε το δέρμα μας. Κάποιο καλλυντικό προϊόν με ευεργετικούς, απολεπιστικούς κόκκους και μια σκληρή λούφα με την οποία θα τρίβουμε, καθημερινά και με κυκλικές κινήσεις, όλο το σώμα μας, είναι τα ιδανικά εργαλεία για εμάς που θέλουμε να ανακτήσουμε άμεσα τη λάμψη της επιδερμίδας. Απολέπιση μπορούμε να κάνουμε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αν το δέρμα μας έχει κάποια ευαισθησία ή κάποια δερματικό πρόβλημα, θα πρέπει να διαλέξουμε κάποιο ήπιο απολεπιστικό προϊόν και, σίγουρα, να αποφεύγουμε τις περιοχές με εκζέματα, πληγές ή ακόμη και έντονα ερυθήματα.
  4. Υπάρχουν σημεία του σώματος που χρειάζονται ακόμη περισσότερη φροντίδα από τα άλλα και αυτά είναι όσα αποκαλούμε «σκληρά σημεία», δηλαδή τα γόνατα, οι αγκώνες και οι φτέρνες μας. Εκεί, θα χρειαστεί ακόμη πιο εντατική απολέπιση. Τα πόδια μας πρέπει να τα φροντίσουμε με μια ελαφρόπετρα αφού κάνουμε ένα μαλακτικό ποδόλουτρο με εξειδικευμένα προϊόντα που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της περιοχής. Στη συνέχεια, θα τις ενυδατώσουμε βαθιά με κρέμες ποδιών που απομακρύνουν και προλαμβάνουν τις σκληρύνσεις. Οι αγκώνες και τα γόνατα, χρειάζονται απαλή απολέπιση για να μην πληγωθούν και στη συνέχεια καθημερινή ενυδάτωση με κρέμες ή βούτυρα σώματος που θα μαλακώσουν σιγά-σιγά την περιοχή και θα εντείνουν την ελαστικότητά της.
  5. Ενυδάτωση χρειάζεται, εξάλλου, όλο το σώμα μας. Στις περιπτώσεις, που παρατηρούμε χαλάρωση της επιδερμίδας ή έντονη κυτταρίτιδα, θα ήταν σκόπιμο να εφαρμόσουμε ένα προϊόν που καταπολεμά τα δυο αυτά συμπτώματα. Φυσικά, κανένα προϊόν δεν κάνει από μόνο του θαύματα. Για να δούμε ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να πίνουμε άφθονο νερό μέσα στη μέρα, να κάνουμε δυναμικό μασάζ σε όλο το σώμα μας με ένα ειδικό εργαλείο που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να προσπαθούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ να γυμναζόμαστε και να τρεφόμαστε σωστά, αποφεύγοντας λίπη, ζάχαρη και άμυλα.
  6. Πριν την κάθοδό μας στην παραλία και την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την αντοχή της επιδερμίδας μας στην υπεριώδη ακτινοβολία, λαμβάνοντας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα καροτίνης αλλά και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Μάλιστα, υπάρχουν εξαιρετικά συμπληρώματα διατροφής που αναλαμβάνουν την ενδυνάμωση της επιδερμίδας μας και την θωράκιση του οργανισμού απέναντι στην επίθεση του ήλιου. Η σύνθεσή τους  προσφέρει, εκτός από προστασία, υπέροχο, ομοιόμορφο μαύρισμα.
  7. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο ήλιος μας βρίσκει ακόμη και πίσω από παράθυρα και είναι τόσο δυνατός που τα λεπτά, καλοκαιρινά υφάσματα, δεν είναι ικανά να μας προστατέψουν.