Λίγο πριν καλωσορίσουμε τον Σεπτέμβριο, αναλαμβάνουμε δράση και περιποιούμαστε ακόμη πιο βαθιά και συστηματικά το σώμα και τα μαλλιά μας, έτσι ώστε η νέα σεζόν να μας βρει λαμπερούς, όμορφους και έτοιμους να ζήσουμε ένα υπέροχο φθινόπωρο.

Μπορεί η επιδερμίδα του σώματός μας  να έχει διατηρήσει το μαύρισμά της αλλά σύντομα θα αρχίσει να ξεφλουδίζει και να αποκτά τραχιά υφή και θαμπή όψη. Η επιφάνειά της είναι γεμάτη από νεκρά κύτταρα που πρέπει να τα απομακρύνουμε άμεσα, επαναφέροντας την απαλότητα και την ελαστικότητά της:

  • Για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε γρήγορα από τα νεκρά κύτταρα θα χρειαστούμε ένα καλό απολεπιστικό προϊόν. Δεν χρειάζεται να είναι έντονο, αρκεί να επαναλαμβάνουμε συχνά την απολέπιση για το πρώτο διάστημα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φυσικό, τρίχινο σφουγγάρι, με το οποίο θα κάνουμε απαλό μασάζ, με κυκλικές κινήσεις από τα πόδια έως ψηλά στο λαιμό.
  • Μετά από κάθε απολέπιση, έχουμε ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση. Η επιδερμίδα μας έχει δεχτεί το σοκ της καθημερινής επαφής με τον ήλιο, το θαλασσινό νερό, το χλώριο της πισίνας και την άμμο. Στην προκειμένη περίπτωση, χρειαζόμαστε ένα ενυδατικό προϊόν με ισχυρή δράση, έντονη θρέψη και αντιγηραντικές ιδιότητες. Θα το εφαρμόσουμε, πρωί και βράδυ, σε όλο το σώμα και, εννοείται, μετά από κάθε ντους, αφού έχουμε αφαιρέσει τέλεια κάθε σταγόνα νερού από την επιφάνεια του σώματός μας.
  • Οι περιοχές που παραμένουν εκτεθειμένες στον ήλιο χρειάζονται αντηλιακή φροντίδα ακόμη και στις βόλτες μας στην πόλη. Ειδικά στα χέρια, που συνηθίζουν να εμφανίζουν σκούρες κηλίδες, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε αντηλιακό υψηλής φροντίδας. Για να μην το ξεχνάμε, μπορούμε να απλώνουμε στα χέρια μας το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε και στο πρόσωπό μας.
  • Την ίδια αντηλιακή προστασία έχει ανάγκη η περιοχή του μπούστου και ο λαιμός μας, δύο περιοχές του σώματος που είναι εξαιρετικά ευαίσθητες, έχουν λεπτό δέρμα και εμφανίζουν εύκολα σημάδια γήρανσης.
  • Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσουμε, αυτή την εποχή, οφείλουμε να λαμβάνουμε τροφές με αντιοξειδωτική δράση και να πίνουμε άφθονο νερό. Δε θα ήταν κακή ιδέα να λάβουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής με αποτοξινωτική δράση και να εμπλουτίσουμε τα γεύματά μας με πολλά λαχανικά και φρούτα, περιορίζοντας το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη και τα κακά λιπαρά.
  • Ένα ακόμη σημείο του σώματος που χρειάζεται βαθιά φροντίδα είναι τα νύχια μας αλλά και όλη η περιοχή των ποδιών μας. Θα ξεκινήσουμε αφαιρώντας τις σκληρύνσεις με μια ελαφρόπετρα ή μια λίμα ποδιών που θα μας βοηθήσει να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο. Στη συνέχεια, θα αφαιρέσουμε το βερνίκι, θα περιποιηθούμε τα νύχια μας με θρεπτικά έλαια και θα ενυδατώσουμε την περιοχή με εξειδικευμένες κρέμες. Για το επόμενο διάστημα θα μπορούσαμε να αφήσουμε τα νύχια μας άβαφτα, έτσι ώστε να ξαναβρούν την ελαστικότητα και τη δύναμή τους. Και σε αυτή την περίπτωση, η καλή διατροφή, θα μας βοηθήσει να έχουμε πιο εύκολα άριστα αποτελέσματα. Ένα ενισχυτικό συμπλήρωμα διατροφής που ενδυναμώνει τα νύχια και τα μαλλιά, θα αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος.

Παράλληλα με το σώμα, θα φροντίσουμε και τα μαλλιά μας που συνήθως είναι άγρια, θαμπά και έτοιμα να σπάσουν μετά τις διακοπές:

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επισκεφθούμε το κομμωτήριό μας και να ζητήσουμε να αφαιρεθούν οι άγριες άκρες ή να κοπούν όλα τα μαλλιά δύο με τρεις πόντους για να φρεσκαριστεί το χτένισμά μας.
  • Αν μπορούμε να αποφύγουμε τη βαφή για τον επόμενο μήνα, δε θα ήταν κακή ιδέα. Τα μαλλιά χρειάζονται μια περίοδο ξεκούρασης, μια ευεργετική παύση, που θα τα βοηθήσει να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους.
  • Αφού τα καθαρίσουμε, σειρά έχει το πρόγραμμα έντονης περιποίησης. Αν τα μαλλιά είναι σγουρά, με σκληρή τρίχα και εξαιρετικά αφυδατωμένα, καλό θα ήταν, αυτό το διάστημα, να αντικαταστήσουμε την ενυδατική κρέμα με μια θρεπτική μάσκα μαλλιών. Για μία ή δυο φορές θα μπορούσαμε, μάλιστα, να αφήσουμε τη μάσκα να δράσει όλο το βράδυ και να ξεβγάλουμε τα μαλλιά μας το πρωί.
  • Μια σειρά για ενυδάτωση και αντιγήρανση θα είναι εξαιρετική στην επαναφορά της υγείας τους. Αν όμως παρατηρήσουμε ότι έχουμε παροδική τριχόπτωση, καλό θα ήταν να εφαρμόσουμε προϊόντα με σύνθεση εξειδικευμένη γι’ αυτές τις περιπτώσεις και να αναζητήσουμε κάποιο σκεύασμα, ώστε να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας και εκ των έσω. Στο φαρμακείο μας μπορούμε πάντοτε να συζητήσουμε μαζί και να προτείνουμε αυτό που χρειάζεστε για τα μαλλιά σας.
  • Αποφεύγουμε τα προϊόντα styling, αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά στον αέρα και χρησιμοποιούμε αντηλιακό για όλο τον μήνα ή τουλάχιστον τις μέρες που ξέρουμε ότι θα παραμείνουμε κάτω από τον ήλιο για πολλές ώρες.

Με λίγη φροντίδα και πολλή αγάπη, σύντομα θα ξαναβρούμε τον παλιό, καλό εαυτό μας. Ο Σεπτέμβρης είναι απαιτητικός μήνας και για να καταφέρουμε να τον απολαύσουμε, χρειαζόμαστε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.