Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2020 και με τη γνώση ότι η αλλαγή της χρονιάς δε θα δημιουργήσει αυτόματα νέες προϋποθέσεις για να μας προσφέρει το 2021 κάτι διαφορετικό απ’ όσα ζούμε, σκεφτόμαστε τη χρονιά που πέρασε και ανακαλύπτουμε όμορφες, ανθρώπινες στιγμές. Έτσι, θα αλλάξουμε χρόνο χωρίς ένταση, λύπη και θυμό μέσα μας και αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί για να ενισχύσουμε την υγεία μας και να νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, λοιπόν, θυμόμαστε πως φέτος:

  • Είναι μια χρονιά που οι περισσότεροι από εμάς κλήθηκαν να μείνουν σπίτι. Έτσι, οι γονείς βρέθηκαν πιο κοντά στα παιδιά τους και οι σύντροφοι βρήκαν επιτέλους χρόνο για να μοιραστούν μεταξύ τους στιγμές και εμπειρίες που οι ρυθμοί της καθημερινότητας τους είχαν στερήσει.
  • Το lockdown ανάγκασε πολλούς να πάρουν τους δρόμους αλλά αυτή τη φορά να το κάνουν με τα πόδια. Ο κωδικός 6 πρόσφερε πολλές ώρες ήπιας άσκησης που ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να υποστηρίξουμε την καλή λειτουργία της καρδιάς και του μεταβολισμού μας.
  • Ο φόβος να μην αρρωστήσουμε μας έκανε πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στον οργανισμό μας. Έτσι, όσοι αμελούσαμε τα checkup μας, μπήκαμε στην διαδικασία να τα οργανώσουμε σωστά, να επισκεφτούμε τους γιατρούς μας και να έχουμε μια συνολική εικόνα της υγείας μας.
  • Η παραμονή μας στο σπίτι, έκανε πολλούς από εμάς να ασχοληθούμε πιο σοβαρά με την μαγειρική. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μάθουμε να μαγειρεύουμε πιο υγιεινά και να αποφεύγουμε το συνεχές delivery που δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τις πρώτες ύλες και τον τρόπο μαγειρέματος όσων τρώμε.
  • Η ανθρωπόπαυση, όπως καθιερώθηκε ο όρος για την παύση των διαφόρων δραστηριοτήτων των ανθρώπων, ωφέλησε σημαντικά το περιβάλλον. Η φύση βρήκε την ευκαιρία να πάρει μια ανάσα, οι θάλασσες καθάρισαν και μειώθηκε σημαντικά η ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό, αποτελεί μεγάλο κέρδος για την υγεία μας αλλά την επιβίωση του πλανήτη μας.
  • Παρόλο που αναγκαστήκαμε να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, καταφέραμε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Υπήρξε μια έντονη ανάγκη για επικοινωνία που εκφράστηκε παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κοινοποίηση πολλών φορέων και οργανώσεων με κοινωνική δράση.
  • Βρήκαμε χρόνο να διαβάσουμε, να ακούσουμε μουσική και να δούμε ταινίες και όλο αυτό ήταν μια μεγάλη βοήθεια στον εγκέφαλό μας και στην καλή λειτουργία του. Ταυτόχρονα, γίναμε πιο ευρηματικοί και ανακαλύψαμε νέες δυνατότητές μας. Όλο αυτό που συνέβη, ουσιαστικά μας αφύπνισε και μας έκανε να ασχοληθούμε περισσότερα με όσα αγαπάμε και θέλουμε.
  • Μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τα κομμωτήριά μας, αλλά τα μαλλιά μας είχαν την ευκαιρία να γλιτώσουν μερικές τεχνικές επεξεργασίες που τα φθείρουν. Η απόσταση από τις βαφές αλλά και τη συχνή χρήση του σεσουάρ ή της πρέσας, μόνο καλό έκανε στην τρίχα μας.
  • Εκτιμήσαμε ή μας δόθηκε μια καλή αφορμή για να εκτιμήσουμε όλα εκείνα που θεωρούσαμε δεδομένα. Την ελευθερία μας, τα ταξίδια, την διασκέδαση, την συνεύρεση με τους φίλους. Έτσι, τώρα πια, ξέρουμε τι αξία έχουν και πόσο σημαντικά συμβάλλουν σε μια όμορφη και ισορροπημένη ζωή.