Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, της εποχής με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, τις συχνές επισκέψεις στην παραλία και την ανεμελιά. Πολλές φορές, μάλιστα, προσπαθώντας να μη χάσουμε ούτε λεπτό αυτής της ξέγνοιαστης αίσθησης, αμελούμε τη φροντίδα του εαυτού μας και δεν ακολουθούμε τη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να ταλαιπωρούνται τα μαλλιά και το δέρμα μας και ο Σεπτέμβρης να μας υποδέχεται με ξηρά και άγρια μαλλιά, αφυδατωμένο δέρμα και σκούρες κηλίδες στο σώμα και το πρόσωπό μας. Με έξυπνες κινήσεις, όλα αυτά μπορούμε να τα αποφύγουμε. Αρκεί να συμμαχήσουμε με τα σωστά καλλυντικά και να αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο στην περιποίησή μας:

  • Αρχικά, το πρώτο που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η υγεία και η ομορφιά του προσώπου μας. Ο ήλιος με την επικίνδυνη ακτινοβολία του είναι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να μας «χαρίσει» πανάδες, νέες ρυτίδες και βαθιές γραμμές έκφρασης που ιδανικά θα θέλαμε να κρύψουμε. Το αντηλιακό αυτή την εποχή, αλλά και όλες τις άλλες, είναι περισσότερο από απαραίτητο, από τις πρώτες ώρες της μέρας μέχρι και τη δύση. Με λίγα λόγια, το σοφότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε αντηλιακό αμέσως μετά τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου μας και πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία του μακιγιάζ. Στο φαρμακείο μας θα βρείτε αντηλιακά προσώπου με μελετημένη σύνθεση και αντιγηραντική δράση, έτσι ώστε να είμαστε απόλυτα προστατευμένοι. Επίσης, σημαντικό είναι να βρούμε εκείνη την υφή που ταιριάζει με τις συνήθειες μας αλλά και τον τύπο επιδερμίδας μας, έτσι ώστε να το εφαρμόζουμε εύκολα. Το ιδανικό είναι να βρούμε την αντηλιακά κρέμα που χαρίζει ματ, φωτεινό αποτέλεσμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σαν βάση του μακιγιάζ μας αν βαφόμαστε, χωρίς να προκαλεί δυσάρεστη λιπαρότητα.
  • Για τη φροντίδα του προσώπου μας, φυσικά, δεν αρκεί το αντηλιακό. Χρειάζεται ακόμη να εντείνουμε την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος και να δώσουμε μεγάλη βάση στην ενυδάτωσή του. Για να τα καταφέρουμε έξυπνα και χωρίς να κοπιάσουμε, μπορούμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την βραδινή περιποίησή του. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της νύκτας τα κύτταρά μας επιδιορθώνουν τις φθορές της μέρας και προχωρούν στην ανάπλασή τους. Παρέχοντάς τους πολύτιμα συστατικά, τα βοηθάμε να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο, για να είναι το δέρμα μας πιο λαμπερό, ελαστικό και φρέσκο. Ελάτε να βρούμε μαζί την κρέμα νυκτός που θα καλύψει τέλεια τις ανάγκες σας αλλά και τις μάσκες άμεσης επανόρθωσης που αποδεικνύονται πολύτιμες αυτή την εποχή.
  • Συνέχεια έχει το σώμα μας. Και σε αυτή την περίπτωση, η αντηλιακή προστασία είναι η μεγάλη προτεραιότητά μας, ειδικά όταν πηγαίνουμε στην παραλία ή κυκλοφορούμε στην πόλη με ρούχα που δεν καλύπτουμε μεγάλο μέρος του σώματός μας. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε το σώμα μας ενυδατωμένο και ελαστικό όλο το καλοκαίρι. Έτσι, όχι μόνο θα αποκτήσουμε ομοιόμορφο, μπρούτζινο χρώμα αλλά θα γλιτώσουμε και το δυσάρεστο ξεφλούδισμα, την έντονη ξηρότητα και την θαμπάδα. Για να έχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για το σώμα μας, οφείλουμε αρχικά να κάνουμε συχνή απολέπιση και μετά να εφαρμόζουμε τα ενυδατικά balms. Στο φαρμακείο μας θα βρείτε εξαιρετικές καλλυντικές συνθέσεις, που φροντίζουν με αγάπη το σώμα και το απολεπίζουν αποτελεσματικά. Επίσης, θα προμηθευτείτε αντηλιακά υψηλής ποιότητας αλλά και after sun που θα σας ανακουφίζουν μετά τις επισκέψεις σας στην παραλία.
  • Έξτρα περιποίηση χρειάζονται τα σκληρά μέρη του σώματος και ειδικά τα πέλματα των ποδιών, οι φτέρνες και οι αγκώνες. Εδώ, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίζουμε τα πόδια μας με μια ελαφρόπετρα, κάθε φορά που κάνουμε ντους και να εφαρμόζουμε μια εξειδικευμένη κρέμα στα σημεία που έχουν ανάγκη. Επίσης, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την υγεία της περιοχής γύρω από τα νύχια γιατί αυτή την εποχή οι μύκητες είναι πολύ συχνό φαινόμενο και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και θεραπεία.
  • Έξυπνη, καθημερινή φροντίδα χρειάζονται και τα μαλλιά μας. Υπάρχουν εξαιρετικά αντηλιακά προϊόντα που τα προστατεύουν από τον ήλιο και διατηρούν το χρώμα αλλά και την υγεία τους σε καλή κατάσταση αλλά και ειδικά σύστημα καθαρισμού και φροντίδας με σύνθεση ειδική για βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επιπλέον, αυτή την περίοδο, θα μπορούσαμε να εφαρμόζουμε ακόμη πιο συχνά τη μάσκα μαλλιών και, μάλιστα, δεν θα ήταν κακή ιδέα να την εφαρμόζουμε εναλλακτικά του conditioner, μετά από κάθε λούσιμό μας. Επίσης, θα πρέπει να εντείνουμε τις επισκέψεις μας στο κομμωτήριο για να αφαιρούμε τις ξηρές άκρες και να αποφύγουμε τη δημιουργία ψαλίδας.

Η ομορφιά δεν έχει να κάνει με την ματαιοδοξία αλλά με την καλή μας ψυχολογία μας. Φροντίζοντας και αγαπώντας τον εαυτό μας, γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καλά αλλά και τα δύσκολα της ζωής μας.