Μπορεί το καλοκαίρι να επεκτείνεται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά οι περισσότεροι από εμάς έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους ή σύντομα θα γυρίσουν απ’ αυτές. Και παρόλο που η επιδερμίδα μας δείχνει να είναι υπέροχη με το προσωρινό μαύρισμά της και έχουμε ακόμη στα μάτια την έξαψη της χαράς και την ομορφιά της ελευθερίας, ξέρουμε πως το δέρμα μας δεν πέρασε το ίδιο καλά μαζί μας τις μέρες του καλοκαιριού. Η παρατεταμένη παραμονή μας κάτω από τον ήλιο, το θαλασσινό νερό, η συνεχής επαφή μας με την άμμο αλλά και το χλώριο της πισίνας ή το επίμονο μελτέμι του Αυγούστου, στρεσάρισαν έντονα το δέρμα και τα μαλλιά μας. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις φθορές και να επαναφέρουμε τις ισορροπίες, οφείλουμε να εντείνουμε την φροντίδα μας με σύμμαχο τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς.

Η σημασία της καλής διατροφής

Αυτό το διάστημα, περισσότερο από κάθε άλλο, είναι σημαντικό να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή μας και να επιμένουμε στην κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε όσο περισσότερες βιταμίνες μπορούμε αλλά και αντιοξειδωτικά, που θα ενισχύσουν την άμυνα του δέρματός μας και θα αποκαταστήσουν τις φθορές του ήλιου. Τα προϊόντα ομορφιάς, όσο ευεργετικά και αν είναι, δεν αρκούν για να μας βοηθήσουν. Εξάλλου, η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Στην αγορά θα βρούμε πλήθος φρούτων που είναι πλούσια σε β-καροτίνη, όπως το πεπόνι, το βερίκοκο, το ροδάκινο, το νεκταρίνι και το μάνγκο και καλό θα ήταν να τα προτιμούμε καθημερινά. Εξαιρετικά πολύτιμα, τόσο στην υγεία όσο και την ομορφιά μας είναι και τα συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, σελήνιο και λυκοπένιο. Με σωστή διατροφή και άφθονο νερό ή πράσινο τσάι, θα καταφέρουμε όχι μόνο να ανακτήσουμε τη λάμψη του δέρματός μας αλλά και να διατηρήσουμε ακόμη πιο πολύ το μαύρισμά μας.

Σημαντικό είναι ακόμη να μην ξεχνάμε την ξεκούρασή μας και να μην στερούμε από τον εαυτό μας τις πολύτιμες ώρες του ύπνου. Αν, μάλιστα, μπορούμε το μεσημέρι να απολαμβάνουμε ένα εικοσάλεπτο βαθιάς ξεκούρασης ή ύπνου, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο το δέρμα μας. Εννοείται πως αυτό το διάστημα καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα ξενύχτια και το αλκοόλ. Ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον δυνάμεις για να αποκαταστήσει τις βλάβες και τις φθορές και οφείλουμε να τον ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας, μερικές καλές συνήθειες ομορφιάς μπορούν εύκολα να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Για παράδειγμα, μία φορά την εβδομάδα θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε μια μικρή ιεροτελεστία ομορφιάς για το δέρμα μας, κάνοντας απολέπιση με ένα απαλό προϊόν, με σύνθεση για ξηρή επιδερμίδα, καθώς και μια έξτρα ενυδατική μάσκα για το πρόσωπό μας. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσουμε την κυτταρική ανανέωση και θα βοηθήσουμε τα νεκρά κύτταρα να απομακρυνθούν εύκολα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε πιο πριν να κάνουμε ατμόλουτρο στο πρόσωπό μας με αιθέρια έλαια για να ανοίξουν οι πόροι και η δράση των προϊόντων να είναι πιο ευεργετική. Ένα επιπλέον βάλσαμο ή λαδάκι για θρέψη και επανόρθωση δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα. Θα προτιμήσουμε να το εφαρμόσουμε το βράδυ και θα το αφήσουμε να δράσει όλη τη νύχτα.

Αν πάλι το δέρμα μας είναι λιπαρό και η έκκριση σμήγματος είναι ακόμη πιο έντονη αυτήν την περίοδο, καλό θα ήταν να εντείνουμε τις θεραπείες απολέπισης και να φροντίζουμε ακόμη πιο έντονα τον καθαρισμό του προσώπου μας. Μια επίσκεψη στον δερματολόγο μας, θα μας κατεύθυνε πιο σωστά για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε και τη θεραπεία που πρέπει να εφαρμόσουμε για να αποφύγουμε την έξαρση της ακμής και τη δημιουργία νέων ατελειών.

Την ίδια φροντίδα χρειάζονται, φυσικά, τα μάτια, ο λαιμός και το μπούστο μας. Μην ξεχνάμε να περιποιούμαστε και αυτές τις περιοχές με εξιδεικευμένα προϊόντα, στοχεύοντας στην επαναφορά της ελαστικότητας και της λάμψης.

Αν το δέρμα μας έχει εμφανίσει έντονες καφέ κηλίδες, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε για θεραπείες που τις αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και να μην ξεχνάμε να φοράμε καθημερινά το αντηλιακό μας. Υπάρχουν κρέμες που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την εμφάνισή τους, αρκεί να εφαρμόζονται συστηματικά και να μην αμελούμε την αντηλιακή μας προστασία. Στο εργαστήριό μας παρασκευάζουμε εξειδικευμένα γαληνικά προϊόντα για την  αντιμετώπιση αυτών των ατελειών, με την συνεργασία των δερματολόγων.

Επιπλέον, αν θέλουμε πιο έντονα και γρήγορα αποτελέσματα, δε θα πρέπει να περιφρονήσουμε τα serum, που μπορούν να απογειώσουν τη δράση των προϊόντων ομορφιάς. Εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και, πραγματικά, κάνουν μικρά θαύματα, σε πολύ σύντομο χρόνο.

Ταυτόχρονα με το πρόσωπο, θα πρέπει να ασχοληθούμε εντατικά με το σώμα και τα μαλλιά μας. Αλλά αυτό το αφήνουμε για το επόμενο blog post, όταν θα έχουν επιστρέψει και οι τελευταίοι παραθεριστές του καλοκαιριού.